S&500'ün yıldızı Nvidia'da (NVDA) hedef 1.100 dolar

S&500'ün yıldızı Nvidia'da (NVDA) hedef 1.100 dolar

Nvidia hisseleri bu yıl Salı günü kapanışına kadar %83 artış göstererek S&P 500 Endeksi ve Nasdaq Bileşik Endeksi'nin getirisini geride bıraktı.

A+A-

Nvidia (NVDA) hisseleri, yapay zeka pazarındaki rekabete rağmen Goldman Sachs'tan uzmanlarından destek alıyor. Analistler, şirketin güçlü donanım ve yazılım yetenekleri ve yenilik hızı nedeniyle uzun vadede yükselişe geçeceğine inanıyor.

Nvidia hisseleri yılbaşında bu yana  %83 artış göstererek S&P 500 Endeksi ve Nasdaq Bileşik Endeksi'nin getirisini geride bıraktı.

Goldman Sachs analisti Toshiya Hari, Nvidia'nın "öngörülebilir gelecekte fiili endüstri standardı olarak kalacağına" inanıyor ve bu nedenle şirketin hedef fiyatını 1.000 dolardan 1.100 dolara yükseltti. Hari, bu fiyatın 2025 yılı hisse başına kazanç tahmini olan 40,78 doların 27 katı olduğunu belirtiyor.

Nvidia, son yıllarda AI sistemlerini eğitmek için donanım sağlamada baskın bir güç haline geldi. Ancak son zamanlarda pazara giriş yapan yeni oyuncular rekabeti artırıyor. SoftBank'ın İngiliz AI çip geliştiricisi Graphcore'u satın alma planları bu durumu da Nvidia  (NVDA) hissse fiyatı üzerinde baskı yaratıyor.  Bloomberg'in  konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre, Japon SoftBank Grubu , İngiliz AI çip geliştiricisi Graphcore'u satın almak için görüşmelerde bulunuyor.

Graphcore'u satın almak daha büyük yeni bir sürecin ilk adımı olabilir. Bloomberg'in daha önce bildirdiğine göre, SoftBank kurucusu Masayoshi Son, şirketin çip tasarımcısı Arm Holdings'teki çoğunluk hissesini tamamlamak için 100 milyar dolarlık bir çip girişimi oluşturmayı değerlendiriyor .

 

İlgili Haberler